Tour du Valromey

WIELRENNEN - Vlak voor mijn vakantie nam ik deel aan een Franse meerdaagse in de Alpen genaamd Ain'Thernational- Rhône Alpes-Valromey Tour. Het was een wedstrijd over vier dagen met vier etappes. Ik wil alsnog de ploegleiding en verzorging bedanken voor de fijne meerdaagse. Ik zal een kort verslag doen per etappe.

eerste etappe:
De eerste etappe stond bekend als de minst zware met enkel wat klimmetjes op het einde. Het was een vrij rustige etappe en halverwege reed er een kleine kopgroep weg met enkele goede renners. In de laatste paar klimmetjes probeerde ik aansluiting te maken maar dat lukte net niet en werd weer terug gepakt door het peloton. Steff Cras bleef alleen vooruit en won de etappe, ik finishte in het peloton.

tweede etappe:
Al onmiddellijk na de start was er een klim van zes kilometer gevolgd door een afdaling. Het was regenachtig weer en in de afdaling reed ik weg van het peloton op zoek naar de koplopers. Na de afdaling was er een lange klim van ongeveer tien kilometer en boven waren we in totaal met acht renners. Na een lange afdaling begon een lang stuk Frans vlak tot de laatste tien kilometer die weer bergop waren. We draaiden maar met vier rond maar onze voorsprong werd wel bijna twee minuten. Maar eenmaal bergop begon onze voorsprong terug te lopen en bij mij was het vat helemaal leeg en werd de laatste kilometer nog voorbij gereden en verloor zo nog wat tijd.

derde etappe:
Dit was een zware etappe met de Col du Columbier er in. Ik was nog lang niet hersteld van mijn zware inspanning de vorige dag. Op de Columbier kon ik lang de voorste groep volgen maar op vijf kilometer van de top kraakte ik en moest de voorsten laten rijden. Samen met een Duitser reed ik naar de top en kwam niet zo heel ver achter de eerste groep boven en na een lange achtervolging konden we onderaan de laatste lange beklimming weer aansluiten. De koploper was al in de beklimming van de Columbier gaan vliegen maar ik sprintte toch nog naar een tiende plaats.

vierde etappe:
Dit was de koninginnerit van de ronde met maar liefst vier klimmen van eerste categorie. Al snel vanuit de start was er een hoog tempo maar even later viel het al weer stil. Er kwam niet echt een kopgroep tot stand maar er was een langzame uitdunning van de groep. De laatste dertig kilometer sprongen er een paar renners weg die uiteindelijk op de streep uit gingen maken wie er mocht winnen. Ik bleef continue vooraan in de groep rijden die steeds kleiner en kleiner werd. Na een zware wedstrijd sprintte ik weer naar een tiende plaats en in het algemeen klassement werd ik zeventiende na wat tijdverlies in de tweede etappe, maar wie niet waagt wie niet wint. Victor Lafay werd de verdiende winnaar.

13/08/14