Acht van Bladel

WIELRENNEN - Afgelopen weekend stond de Acht van Bladel op het programma, de eerste etappe stond vrijdagavond op het programma. Ik reed hier samen met mijn ploeggenoten, Stijn, Nick en Stefano, we werden bijgestaan door twee gastrenners Stijn Hofman en Michiel Breugelmans. Ik wil de hele ploeg en de omkadering bedanken voor al het werk! De wedstrijd bestond uit drie etappes en een afsluitende tijdrit. Ik zal per etappe een kort verslag schrijven.

Eerste etappe:
Om vrijdag 6 uur ging de eerste etappe van start. We moesten drie rondes afleggen die op een totaal uitkwamen van honderdtien kilometer. Na een lange neutralisatie lag vanaf het begin het tempo hoog. Bij de eerste tussensprint zat ik voorin en graaide twee bonificatieseconden mee. Op een bochtig stuk van het rondje trok ik is flink door, door de regen was het wegdek glad en veel renners gingen dus onderuit toen ik doortrok. Peter Lenderink en Dennis Delmotte konden mijn wiel houden en met nog vijftig kilometer te gaan namen we een kleine voorsprong op het peloton. Al snel kwamen er vijf renners aansluiten en met acht draaiden we perfect rond. Enkele kilometers later kwamen er nog drie andere renners aansluiten vanuit het peloton. Onze voorsprong bleef lang rond de dertig seconden maar bij het ingaan van de laatste tien kilometer was deze gestegen naar meer dan 1 minuut. Ik counterde enkele malen een aanval en in de eindsprint eindigde ik op de zevende plaats. Jonas Castrique won de etappe voor zijn ploeggenoot Dennis Delmotte en Bram Welten.

Tweede etappe:
De tweede etappe bevatte een lengte van honderdtwintig kilometer, de langste deze ronde. Ik moest al na enkele kilometers een wielwissel doen maar was vrij snel weer voorin. Er waren veel verschillende kopgroepen maar elke keer werden deze weer teruggegrepen. Met nog tien kilometer te gaan probeerde ik het solo maar helaas werd ik al vrij snel weer gegrepen. In de laatste kilometers reed Peter nog weg samen met drie anderen die een zeer kleine voorsprong maken. Op de finish bedroeg deze voorsprong nog drie seconden en pakte Roy Dofferhoff de winst. Peter eindigde derde en pakte zo vier belangrijke bonificatieseconden. Ik sprintte goed mee in het peloton en eindigde op de tiende plaats.

Derde etappe:
De derde etappe was een ochtendrit over 90 kilometer waarin het doel was om zo weinig mogelijk energie te verspillen voor de tijdrit later op de dag. Ik mocht vooraan starten en zat dus gelijk mooi gepositioneerd. Ik reed continue voorin en pakte bij de eerste en enige tussensprint twee seconden mee. Halverwege de koers plaatste Peter een aanval en kreeg twee andere renners mee. In het peloton knapte de ploeg van de leider het grootste deel van het werk op maar Peter bleef maar uitlopen. Toen enkele ploeggenoten van mij ook hulp boden zakte de voorsprong en uiteindelijk werd op vijf kilometer van het eind alles weer teniet gedaan. Ik kon mij perfect plaatsen en draaide de laatste paar honderd meter in op vierde positie. Ik kon Roy net voor de streep nog inhalen en eindigde zo op de derde plaats achter Bram en Jonas.

Tijdrit:
Met een afsluitende tijdrit van iets minder dan tien kilometer kon alles nog in het klassement. Jonas ging in leidende positie de afsluitende tijdrit in met vijf seconden voorsprong op Bram en Peter, ik volgde op acht seconden. Mijn benen waren vermoeid maar desondanks zette ik een zeer goede tijdrit neer met een tijd van 12'20. Helaas dook Peter er nog twee seconden onder. Jonas en Bram kwamen allebei niet aan deze tijd en zo eindigde ik ook op de tweede plaats in het eindklassement. Wel won ik het jongerenklassement. Peter won uiteindelijk het eindklassement met vijf seconden voorsprong, ik werd tweede en Bram eindigde op de derde plaats.

03/07/14