BIOGRAFIE

 

 

H

Naam

Pascal Eenkhoorn

Nationaliteit

Nederlander

Woonplaats

Genemuiden

Geboortedatum

08 februari 1997

 

 

Ploeg

Avia Wcup Cycling Team

Categorie

Junior

Disciplines

Wegwielrennen

 

 

 

 

Hallo, mijn naam is Pascal Eenkhoorn, ik ben geboren op 8 februari 1997 in het ziekenhuis van Zwolle. Ik woon al mijn hele leven in Genemuiden. Ik woon hier met mijn ouders en twee zusjes, Chantal en Joëlle.

 

Ik ben op mijn zesde jaar begonnen met sporten, eerst ben ik gaan schaatsen en skeeleren omdat mijn vader dat ook deed. In de zomer kocht mijn vader een Bianchi race fietsje voor mij en ben ik begonnen bij de Noordwesthoek met fietsen. In mijn eerste officiële wedstrijd in Oldenzaal werd ik derde en ben daarna doorgegaan omdat ik het heel leuk vond. Ik ben gestopt met schaatsen en skeeleren en ging in de winter veldrijden.

 

Nu ben ik tweedejaars junior en is wielrennen nog steeds mijn passie. Bij de jeugd heb ik ruim tweehonderd wedstrijden gewonnen waaronder vier keer Nederlands kampioen veldrijden en een keer Nederlands kampioen op de weg, vier keer de Jeugdtour Assen en twee keer Tour de Himmelfahrt in Denemarken. Bij de nieuwelingen reed ik ook mooie uitslagen bij elkaar en pakte een Nederlandse titel in het veldrijden en in het tijdrijden. In 2013 won ik de RadJugend Tour in Oostenrijk en won een zilveren medaille op het EYOF.

 

In 2015 koos ik volledig voor het wegwielrennen.